NATASYA-LOGO-white.png

Polisi Pembelian

POLISI PEMBELIAN

 • Sila baca dokumen ini dengan teliti kerana ia mengandungi terma & syarat yang telah anda persetujui  untuk dipatuhi jika anda terus menggunakan laman web Natasya. Di bawah merupakan Terma & Syarat (“Syarat”) yang memohon kepada penggunaan laman web Natasya dan sebarang pembelian yang anda buat melalui laman web Natasya.
 • Sekiranya berlaku apa-apa percanggahan antara Terma Penggunaan & Syarat-syarat yang terkemudian yang akan diguna pakai. Syarat- syarat dan Terma Penggunaan ini terpakai antara anda dan Natasya (“Natasya, “Kita”,Kami”) pejabat berdaftar yang mana terletak di No 29, Jln PJU 10/10C, Saujana Shop Damansara, 47830 Petaling Jaya, Selangor. Sila hantar sebarang aduan, pertanyaan atau berkaitan syarat-syarat ini atau laman web Natasya kandungan seperti yang tersenarai dalam halaman Hubungi Kami.
 • Laman web ini dikendalikan oleh Perwanza Properties & Trading Sdn Bhd (nombor yang berdaftar 827202-V) dari alamat yang berdaftar iaitu No 29, Jln PJU 10/10C, Saujana Shop Damansara, 47830 Petaling Jaya, Selangor Malaysia.

 

PEMBELIAN PRODUK NATASYA

 • Anda hanya boleh membuat pembelian produk-produk tersedia untuk dijual dan dimana butirannya di paparkan pada laman web Natasya.
 • Untuk kegunaan peribadi, sama ada oleh anda sendiri atau oleh penerima yang dicadangkan bagi produk. Natasya berhak untuk menolak mana-mana pesanan dan mempunyai sebab munasabah untuk jualan seterusnya.
 • Maklumat produk yang boleh dibeli (termasuk harga) telah dinyatakan pada laman web Natasya.
 • Natasya mengambil semua langkah yang sewajarnya untuk memastikan bahawa semua butiran, keterangan, dan harga produk yang dipaparkan pada laman web adalah benar pada masa itu apabila maklumat yang berkaitan diletakkan pada laman web Natasya. 
 • Walaupun segala usaha untuk memastikan laman web Natasya dikemaskini, maklumat yang terdapat pada suatu masa tertentu tidak semestinya menggambarkan kedudukan tepat pada saat anda membuat pesanan.

POLISI PESANAN PRODUK

 • Sebaik sahaja anda telah memilih produk- produk yang anda ingin menempah, klik pada butang “Checkout” pada akhir proses checkout.
 • Sebaik sahaja anda klik pada butang “Checkout”, anda telah membuat tawaran yang mengikat bagi barangan jualan tersebut. Tawaran anda pada peringkat ini adalah masih tertakluk sebagai penerimaan anda. Bagi membolehkan pihak kami menerima tawaran anda, kami memperoleh kebenaran daripada pihak bank untuk jumlah yang dinyatakan di halaman ringkasan pesanan. Natasya akan menghantar email kepada anda untuk mengesahkan tempahan produk anda telah diterima. 
 • Pihak kami menganggap bahawa telah menerima tawaran anda, dan kontrak sepadan jualan bagi produk yang anda pesan yang dibuat diantara anda dan Natasya hanya apabila produk-produk yang dihantar kepada anda seperti yang dinyatakan di dalam email pengesahan penghantaran.

Natasya tidak menolak atau tidak akan dapat memproses pesanan anda jika:-

 • Produk yang anda pesan tidak diteruskan atau tidak lagi tersedia.
 • Anda tidak memenuhi kelayakan untuk pesanan kriteria seperti dinyatakan di atas.

MEMBUAT PESANAN

 • Untuk mengkaji apa yang disediakan untuk membeli dengan hanya melayari laman web kami. Apabila anda telah sampai di item yang anda ingin menempah, klik pada “Tambah Ke Beg” dan kemudian pilih kuantiti yang anda ingin beli. Anda akan diminta untuk “Log Masuk” untuk meneruskan langkah seterusnya, sila mendaftar jika ia adalah kali pertama anda membuat pembelian dalam talian. Anda akan mungkin diminta untuk menyediakan kepada kami maklumat penghantaran dan pembayaran.
 • Sebaik sahaja anda telah membuat pembayaran, pesanan anda akan diproses secara atas talian dengan segera. Urus niaga ini akan muncul pada penyata bank anda sebagai bayaran kepada Perwanza Properties & Trading Sdn Bhd – pembelian untuk Natasya.
 • Sila hubungi institusi kewangan anda jika anda mempunyai sebarang pertanyaan berkaitan dengan pembayaran anda.
 • Pesanan diproses dari Isnin-Jumaat kecuali Cuti Umum. Pesanan yang dibuat selepas jam 9.00 pagi setiap hari akan dianggap sebagai pembelian hari berikutnya untuk tujuan kurier. Pesanan yang dibuat pada hari Jumaat selepas jam 9.00 pagi dan pada hujung minggu akan di proses pada hari Isnin berikutnya.
 • Semua pesanan adalah tertakluk kepada kebenaran bank sebelum pemprosesan. Hanya pesanan yang dibenarkan akan diproses dan dihantar.

SEMAKAN PESANAN

Sebelum anda membuat pesanan anda, anda boleh melihat kandungan dan jumlah dalam bakul membeli-belah anda. Sebaik sahaja pesanan anda telah berjaya dihantar dan pembayaran diterima bagi pembelian anda, pesanan anda akan “Dihantar ke Pembungkusan” memasuki proses penghantaran segera. Pihak kami menasihatkan anda untuk menyemak kembali dengan teliti dan mengubah suai pesanan anda sebelum penyerahan bayaran. Setelah pesanan anda “PROCESSING” ia telah memasuki proses penghantaran dan tiada perubahan dibuat pada masa hadapan.

POLISI BAYARAN BALIK

Pihak kami komited untuk menyediakan produk yang berkualiti kepada pelanggan kami. Jika anda tidak berpuas hati dengan pembelian atas talian anda, kami akan memberikan anda bayaran balik bagi barangan yang dikembalikan, tertakluk kepada syarat-syarat yang ditetapkan dengan alasan yang kukuh.

BAGAIMANA UNTUK MENDAPATKAN SEMULA WANG?

Anda boleh meminta bayaran balik dalam tempoh tiga (3) hari bekerja selepas menerima pesanan anda melalui email ([email protected]) dengan butiran invois pesanan anda dan menyediakan gambar sebagai bukti barangan yang rosak atau barangan yang salah terima. Berkaitan mengaturkan bayaran balik/pertukaran akan ditentukan berdasarkan kes demi kes. Sebagai alternatif, anda boleh menghubungi Khidmat Pelanggan kami melalui telefon +6(03) – 6141 7772, Isnin- Jumaat (tidak termasuk Cuti Umum) dari 9 pagi – 6 petang untuk mendapatkan bantuan. Tertakluk kepada ketersediaan. Sila pastikan kesemua maklumat yang diperlukan adalah tepat dan lengkap bagi membolehkan kami memproses bayaran balik dengan lancar.  Sila pastikan sekurang-kurangnya dua puluh satu (21) hari bekerja (tidak termasuk Cuti Umum) untuk memproses bayaran balik anda.

 

BORANG PEMBAYARAN

 • Natasya Online Store ditubuhkan untuk mengambil pesanan segera di atas talian melalui Financial Process Xchange (FPX) pada masa ini. Urus niaga ini akan muncul pada penyata bank anda sebagai bayaran kepada Perwanza Properties & Trading Sdn Bhd –  pembelian untuk Natasya.
 • Financial Process Xchange (FPX) menyokong Internet Explorer Versi 7 dan ke atas serta versi terbaru Google Chrome, Mozilla Firefox dan Apple Safari.
 • Kesemua harga di laman web ini diproses dalam RINGGIT MALAYSIA (RM) termasuk SST.

BAUCER DAN DISKAUN

 • Baucer website (baucer hadiah, baucer tunai) tidak boleh digunakan untuk pembelian dalam talian.
 • Baucer dalam talian adalah hanya sah untuk pembelian dalam talian.

PERLINDUNGAN PENIPUAN

Dalam usaha untuk melindungi anda dan juga diri kita daripada penipuan atau aktiviti yang tidak dibenarkan atau menyalahi undang-undang lain, Natasya akan menapis semua pesanan dan berhak untuk menahan atau menolak sebarang proses pesanan disebabkan oleh penipuan yang disyaki atau aktiviti yang tidak dibenarkan atau menyalahi undang-undang. Natasya boleh meminta salinan penyata bank anda melaui email untuk mengesahkan pembayaran anda. Natasya juga berhak untuk melumpuhkan mana-mana akaun ahli atau enggan menghantar ke alamat tertentu dalam kes penipuan yang disyaki atau aktiviti yang tidak dibenarkan atau menyalahi undang-undang.

HARGA

Harga produk yang disenaraikan di laman web Natasya adalah tertakluk kepada perubahan tanpa notis awal.